Wie zijn wij?


Wij zijn Michel, Julia en Jasper Broersen, samen wonen wij op deze boerderij.

Michel is sinds 1986 agrarische ondernemer en Julia sinds 1981 werkzaam in de gezondheidszorg. Onze zoon Jasper is sinds zijn kindertijd al betrokken bij ons bedrijf en richt nu ook zijn eigen toekomst op ons bedrijf.

De Zorg


Als zorgboerderij bieden wij 4 dagen in de week dagbesteding voor mensen met verschillende achtergronden. Het uitgangspunt is dat mensen hier een plezierige ontspannen dag beleven, en genieten van het boerenbuitenleven in de mooie landelijke omgeving. Door de kleinschaligheid is het mogelijk om de dagbesteding op maat te leveren.

De boerderij is voorzien van een kantine in huiselijke sfeer en de sanitaire voorzieningen zijn aangepast voor rolstoelgebruikers.

Samen proberen we deelnemers de gelegenheid om hun eigenwaarde te vergroten, het gevoel van samenzijn te ervaren, een doel in het leven vinden, te socialiseren met anderen en te kijken naar hun mogelijkheden.

Doel van Zorgboerderij de Schermer is om zorg op maat te bieden in een huiselijke en warme sfeer, zodat deelnemers zich thuis voelen en het vertrouwen in zichzelf vergroten. Hierbij willen we het ‘normale leven’ nastreven, waardoor deelnemers vaardigheden behouden en zo mogelijk ook uitbreiden. 

Wij staan ervoor om aandacht voor elkaar te hebben op een eerlijke en respectvolle manier, waardoor wij een fijne plek kunnen bieden aan mensen die structuur, regelmaat en/of een nuttige invulling van hun tijd zoeken.

Kwaliteitswaarborg Zorgboerderijen. 

Wij werken met het Kwaliteitssysteem en geven daarmee inzicht in wat wij te bieden hebben op onze zorgboerderij en dat deze zorg aan de wettelijke eisen voldoet van:

> Kwaliteitswet Zorginstellingen
> ARBO wet
> Wet Klachtenrecht
> Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)
> Wet medezeggenschap van cliënten zorginstellingen

Ieder jaar beschrijven wij in het jaarverslag hoe wij vorm hebben gegeven aan onze zorg. Deze jaarverslagen zijn te vinden op de website van www.zorgboeren.nl. Ook voeren wij ieder jaar een klanttevredenheidsonderzoek uit. Uitkomsten hiervan verwerken wij indien mogelijk binnen ons (dagelijks) beleid.

Sinds 2010 is het keurmerk ‘Kwaliteit laat je zien’ aan onze zorgboerderij toegekend. Om de 2 jaar vindt er een audit plaats voor een herkeuring. Uiteraard doen wij er alles aan om het keurmerk telkens weer te behouden. Tot dusver met succes!

Voor wie?


Wij bieden mensen met een zorgvraag een zinvolle en plezierige dagbesteding, waarbij we kijken naar ieders mogelijkheden op ontwikkeling. De zorg is gericht op de vraag en wens van onze deelnemers en zoveel mogelijk op het individu afgestemd. Op de zorgboerderij werken we met een geweldig team wat bestaat uit vrijwilligers stagiaires en Michel, Julia en Jasper.

Kwaliteit van zorg, huiselijkheid en persoonlijke aandacht en begeleiding vinden wij als zorgboeren erg belangrijk. Mensen een gevoel van ’thuis komen’ geven in een veilige werkomgeving waarbij een vaste dag structuur en zorg op maat geboden wordt. Waar de gasten kunnen ontspannen en zich dusdanig op hun gemak voelen om volledig zichzelf te zijn.

We willen met onze dagbesteding onze gasten activeren en in beweging te brengen, omdat dit juist voor verschillende doelgroepen heel veel meerwaarde heeft: wanneer je benen bewegen gaat je bloed beter stromen, in je benen maar ook in je hersenen: prikkels worden beter verwerkt, delen van je brein worden geactiveerd en dit helpt allemaal mee om mensen zo lang mogelijk, zo goed mogelijk hun functies te laten behouden. Zowel lichamelijk als geestelijk. Een van de doelen waar we hier gezamenlijk aan werken.

Er is een geldige indicatie nodig om gebruik te kunnen maken van de dagbesteding. Dat kan via de gemeentelijke toegang middels een WMO indicatie, de WLZ of via PGB. Ook is het mogelijk via een samenwerkingsverband met een andere (zorg)organisatie of op particuliere basis zorg af te nemen bij ons.

Wie kunnen er op de boerderij terecht?

> Mensen met een verstandelijke beperking
> Mensen met een lichamelijke beperking
> Jeugdigen/jeugdzorg
> Ouderen
> Dementerende ouderen

Activiteiten


De werkzaamheden/activiteiten op de boerderij zijn heel divers, en zijn afhankelijk van de interesse en mogelijkheden van de zorgvrager.

Naast de gezamenlijke activiteiten, zoals het samen koffie drinken en de lunch is er ruimte om individueel bezig te zijn. De keuze van de activiteit wordt in goed overleg geregeld. De wens van de cliënt is hierbij leidend.

Een aantal van de activiteiten die we doen zijn:

> Boerderij gerelateerde werkzaamheden
> Kippen verzorgen en voeren
> Oogsten en zaaien in de moestuin
> Onderhoud van de siertuin en moestuin
> Werken met hout
> Wandelen in de omgeving
> Creatief bezig zijn in het atelier
> Koken/bakken
> Gezelschapsspellen en buiten spellen
> Samen de krant of boeken lezen

Het werk is om iemands geluk te vergroten, niet een doel op zich.